Середа, 20.11.2019, 00:23
| RSS
Головна | Дієта при тромбоцитопенії
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту
Народна медицина
Дієта при тромбоцитопенії

Хворим тромбоцитопенією рекомендовано приймати їжу 5 разів на день добре пережовуючи. Готувати їжу необхідно на пару та в запеченому, тушкованому або відварному вигляді. 

В раціон харчування при тромбоцитопенії необхідно включити:

- теляче м'ясо, яловичину, м'ясо птиці

- річкову рибу - окунь, скумбрія, сазан, сардина, судак, щука

- морську та озерну рибу - тріска, окунь, стерлядь, сьомга

- з'їдати по 10 грам на день червоної ікри

- рослинні білки - капуста (білокачанна, брокколі, кольорова), гарбуз, баклажани, кабачки, соняшникове та гарбузове насіння (по 1 столовій ложці на добу), всі види горіхів (по 1-2 столові ложки на добу), квасоля, горох, свіжі гриби

- овочі, фрукти та ягоди - свіжі гранати, яблука, цитрусові

- молокопродукти - сметана (15-20%), молоко (2,3%), кефірна активіа (1%), кефір (1%), сир (17-30%), простокваша (1%), вершки (10%)

- рисова, пшоняна, гречана та геркулесова каші відварені на воді

- перепелині яйця - 4-5 яєць на тиждень

- напої - компоти із сухофруктів, морси і настої, чай (зелений, чорний (не міцний), какао з молоком, ягідні неконцентровані муси

Безкоштовний хостинг uCozCopyright MyCorp © 2019