Четвер, 28.03.2024, 19:26
| RSS
Головна | Хронічні гастрити
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
Народна медицина
Лікування хронічних гастритів народними методами.

1. Сік алое  вживати по 1-2 чайні ложки 2 рази в день за 30 хвилин до їжі. Курс лікуванн - 1-2 місяці.

2. Трава споришу - 4 частини, трава золототисячника - 4 частини, листя м'яти перечної - 2 частини, корінь аіра - 2 частини, сім'я ТМИНА - 1 частина, листя подорожника - 8 частин. 1 л кип'ятку заварити в термосі, настоювати всю ніч, вранці процідити. Випити на теще серце 1 стакан, а решту розділити на чотири прийоми.


3. Смородина чорна. Свіжий сік пити при гастритах з пониженою кислотністю, вживати по 1/4 стакана сока три рази на день.

4. Трава деревію (в сборі) - 2 частини, трава звіробою - 2 частини, квіти ромашки аптечної 2 частини, трава чистотілу 1 частина. Столову ложку збору заварити стаканом кип'ятка. Вживати по 1/3 стакана 4 рази на день.

5. Капуста. Россол квашеної капусти п'ють від  1/2 до 2 стаканів в теплому вигляді (не застосовувати при підвищеній кислотності шлунку).

6. Кропива дводомна. Столову ложку сухого листя кропиви залити стаканом кип'ятка, кип'ятити 10 хвилин на слабкому вогні, охолодити, процідити. Пити по столовій ложці 4-5 разів на день.

7. Цибуля. Застосовують свіжий сік цибулі по одній столовій ложці 3-4 рази на день (не застосовувати при підвищеній кислотності шлунку).

8. Кожен день на протязі місяця з'їдати до 8 грамів прополіса, при цьому потрібно довго жувати, краще всьго це робити на голодний шлунок. У випадку алергії лікування не припиняти.

9. При гастритах з пониженою кислотністю застосовують кним. Його також застосовують як засіб, який підвищує апетит. Рецепт: 1 чайну ложку сім'я кмину залити стаканом окропу та настояти 30 хвилин. Можна також сім'я кмину заварити на молоці.

10. При хронічних гастрітах, гострих та хронічних колітах позитивну дію має прополіс. Помістити прополіс у 95% спирт (1:5 відповідно) та залишити на 2 доби настоятися. Витяжку розбавити водою до 30%. Приймати 3 рази на день за 1 годину до їжі по 40 крапель на стакан теплої води або молока.

11. При гастриті із підвищеною кислотністю рекомендовано вживання соку із свіжої моркви. Чим більша кислотність шлунку, тим більше потрібно вживати моркв'яного соку.

12. Рецепт для лікування гастриту із підвищеною кислотністю. Відвар слідуючого збору: м'ята перцева, деревій (тисячелистник), звіробій - 2 частини, зерняти кропу, бобовнік - 1/4 частини.

13. Гастрит з пониженою кислотністю. Дві чайні ложки сушеної шипшини покласти в стакан кип'ятка. Потрібно заварити шипшину як чай і пити три рази на день після їжі.

14. При гастриті з пониженою кислотністю рекомендовано відвар слідуючого збору: м'ята перцева, ромашка, сім'я кропа, кмина, валерыани (1/2 частина), хміль (1/4 частина). Пити на теще серце 2-3 місяці.  

15. Суниця лісова: столову ложку суміші листя і коріння залити 2 стаканами холодної кип'яченої води, настояти 6-8 годин, процідити. Вживтаи по 1/2 стакана щоденно.

16. Для лікування гастриту із підвищеною кислотністю рекомендовано вживати мед за 1.5-2 години до їжі, розбавивши його в склянці теплої води. Для лікування гастриту із  зниженою кислотністю мед розбавляють у холодній воді та вживають безпосередньо перед їжею. Мед розбавлений у теплій воді знижує кислотність шлунку, а в холодній підвищує. Аналогічно, якщо мед приймати однакової температури безпосередньо перед їжею, то кислотність підвищується, а якщо за 1,5-2 години до їжі, то кислотність знижується.  Добова доза меду складає 120-150 грамів. ЇЇ потрібно розділити рівномірно на 3-4 рази на день.  

17. Аїр болотний рекомендовано при гастриті із зниженою кислотністю. Приймати настій корневища аїру. Рецепт: 2 столові ложки подрібненого корневища покласти в емальований посуд та залити 200 мл окропу, накрити кришкою та кип'ятити 20 хвилин, охолодити, процідити та долити в настій кип'яченою водою до об'єму 200 мл окропу. Приймати теплим по 50 мл 4 рази на день за 30 хвилин до їжі.  

18. Для лікування гастриту із зниженою кислотністю шлунку рекомендовано приймати коріння алтея лікарського. 1 столову ложку сухого подрібненого коріння залити стаканом окропу та настояти 30-40 хвилин, після чого процідити. Приймати по 30 грамів відвару 4 рази на день за 20 хвилин до їди.

19. При гастриті із підвищеною кислотністю рекомендовано приймати відвар коріння тирличу хрещатого. 3 чайні ложки подрібненого коріння тирличу на 0.65 л окропу, кип'ятити 10 хвилин, настояти 2 години, процідити. Отриманий відвар розділити на три рівні частини та випити на протязі дня.

20. При гастриті із пониженою кислотністю шлунку рекомендовано приймати метеринку звичайну. 3 столові ложки трави материнки настояти на 0,6 л окропу. Приймати по 1 столовій ложці 3 рази на день за 15 хв до їди. Протипоказання: виразкова хвороба, вагітність.

21. Суниця лісова рекомендована при гастриті із зниженою кислотністю шлунку. Свіжі ягоди їсти без дозування, або приймати сік віджатий із свіжих ягід суниці. 100 мл соку 3-4 рази на день. Також рекомендовано приймати відвар із листя суниці: 2 столові ложки листя на 0,2 л окропу. Приймати без дозування як чай. 

22. При гастриті із підвищеною кислотністю шлунку застосовують відвар із трави золототисячника зонтичного (центравій). 1 столову ложку трави залити 200 мл окропу, кип'ятити 2-3 хвилини на повільному вогні, настояти 1 годину. Приймати по 1 столовій ложці 3 рази на день за 20 хв. до їди. курс лікування 1 місяць.

23. При гастриті із пониженою та нормальною кислотністю шлунку рекомендовано приймати сік подорожника. 1 чайна ложка соку на 50 мл теплої води 3 рази на день за 30 хвилин до їди. Протипоказання: схильність до тробмоутворення.

24. Хміль звичайний. При гастриті із зниженою кислотністю шлунку рекомендовано приймати відвар із листя рослини. 1 столову ложку подрібненого листя на 300 мл води, кип'ятити 5 хвилин, настояти 30 хвилин. Приймати по 1 столовій ложці відвару 3 рази на день за 20 хвилин до їди.

25. При гастритах із нормальною та зниженою кислотністю шлунку застосовують відвар із кореню цикорію дикого. 2 столові ложки подрібненого кореню рослини заварити в 500 мл окропу, кип'ятити 2-3 хвилини, настояти 20 хвилин. Приймати по 100 мл відвару 3 рази на день за 30 хвилин до їди.

26. Гриб чага березова. Рекомендовано застосовувати для лікування гастриту із підвищеною кислотністю шлунку. Сухий гриб чаги залити холодною водою для того, щоб він розм'як (на 2-3 години), після чого перемолоти через м'ясорубку та залити кип'яченою водою (температура води не більше 50 градусів), настояти 2 доби. Приймати по 200 мл настою 3 рази на день за 30 хвилин до їди. Настій зберігати не більше 3 діб.
 

 

 

 

 

 



 
 
Безкоштовний хостинг uCozCopyright MyCorp © 2024