Дієта при анемії - Народна медицина
Понеділок, 05.12.2016, 17:33
| RSS
Головна | Дієта при анемії
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
Народна медицина
Дієта при анемії                                        

Дієта при анемії призначається для забезпечення організму речовинами, які необхідні для кровотворення, а також зміцнюють його захисні функції. При анеміях необхідно включити в раціон продукти, які містять велику кількість білків. Рекомендовано харчуватися не менше 4 разів на день. В значній мірі при анемії необхідно зменшити кількість жирних продуктів, або відмовитися від них взагалі.

В раціон харчування при анемії рекомендовано включити:

- молочні, овочеві, круп'яні супи, розсольник, борщі вегетаріанські, рибні бульйони

- молочні продукти - всі види молочно-кислих продуктів, включаючи сир

- хліб - житній та пшеничний, макаронні та мучні вироби (бісквіти, пиріжки)

- риба - прийнятні для споживання всі сорти риби (крім жирних), приготовлені при будь-якій обробці. Зокрема із рибних продуктів рекомендовано споживати сардину, шпроти, ікру, оселедець.

- яйця - рекомендовано вживати яйця незалежно від способу їх приготування

- морепродукти - омари, креветки, кальмари, мідії, зерниста та червона ікра

- жири - із жирів необхідно вживати рослинні олії та вершкове масло в натуральному вигляді, а також для приготування страв

- гречана і вівсяна каша, оскільки вони багаті вітаміном В, який сприяє нормалізації діяльності шлунково-кишкового тракту

- обов'язково якомога більше споживати сирих овочів, ягід та фруктів. До продуктів відносяться капуста, зелена цибуля, буряк, редиска, бруква, помідори, петрушка, кріп, селера, шпинат. Також можна вживати овочі, які пройшли кулінарну обробку, зокрема це бобові (відварені у вигляді пюре). Із фруктів та ягід рекомендовано вживати ті, які багаті необхідними для кровотворення мікроелементами. Зокрема, це черешня, чорна смородина, сливи, агрус, чорниця, груші, вишні, яблука, персики, абрикоси та суниця.

- соуси (сметанний, яєчний, молочний)

- із напоїв обов'язково вживати свіжі фруктові та овочеві соки, відвар із брусниці та шипшини.

Не рекомендується при анемії вживати торти, велику кількість крему, м'ясо, жирні та гострі соуси, кулінарні жири. Необхідно обмежити себе у споживанні солодких страв. Добова норма цукру при анемії становить 50 грамів, а для людей схильних до повноти необхідно взагалі виключити цукор із раціону.

При залізодефіцитній анемії потрібно зосередитися на споживанні продуктів із високим вмістом заліза - щавель, абрикоси, яблука, хурма, манна крупа, скумбрія, яйця, хліб із муки 2-го сорту, груша, шпинат, айва.

Також при залізодефіцитній анемії рекомендуються продукти із середнім вмістом заліза - черешня, чорна смородина, агрус, морква, зелена цибуля, капуста, томати, макарони, ікра, рис, буряк, кріп, бруква, редиска, вишня та гарбуз.

Безкоштовний хостинг uCozCopyright MyCorp © 2016