Дієта при лейкопенії - Народна медицина
Неділя, 11.12.2016, 01:20
| RSS
Головна | Дієта при лейкопенії
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
Народна медицина
Дієта при лейкопенії

При захворюванні на лейкопенію необхідно приділити уваги харчуванню хворого та його способу життя. При цьому захворюванні необхідно включити в раціон продукти, які містять фолієву та аскорбінову кислоти та насичені білками. 

При лейкопенії потрібно якомога більше їсти зелені, овочів та фруктів, ягід. 

Рекомендовано включити в щоденний раціон рисову, вівсяну та гречану каші, молоко та кефір.

Протипоказано вживати жирне м'ясо та рибу, натомість, корисним буде вживання пташиного м'яса, телятини та кролятини. Ці продукти легко засвоюються в організмі та містять велику кількість білків. Але якщо при лейкопенії уражена печінка та нирки, то потрібно споживати продукти з невеликим вмістом білка, оскільки перенавантаження організму білками може спричинити більш тяжкі ускладнення захворювання. Дієта при лейкопенії в значній мірі впливає на перебіг та лікування захворювання.

При лейкопенії необхідно якомога менше споживати тваринного жиру, печінки, солодкої газованої води.

Режим харчування при лейкопенії складає 5-6 прийомів їжі на день невеликими порціями. 

Раціон харчування при лейкопенії включає в себе: 

- дріжді (100-150 г на добу)

- відвар шипшини (0,5 л на добу)

- бульйон з фрекадельками, суп молочний, суп овочевий, суп м'ясний (не жирний), борщ із свіжої капусти

- хліб чорний і білий

- масло вершкове та цукор (по 50 г на добу)

- кисле молоко, кефір

- овочі. фрукти, ягоди

- манна, пшенична, гречана, рисова, вівсяна каші

- страви із курки та не жирної риби

- киселі. желе, компоти

 
Безкоштовний хостинг uCozCopyright MyCorp © 2016