Дієта при лейкопенії - Народна медицина
Середа, 18.01.2017, 02:38
| RSS
Головна | Дієта при лейкопенії
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
Народна медицина
Дієта при лейкопенії

При захворюванні на лейкопенію необхідно приділити уваги харчуванню хворого та його способу життя. При цьому захворюванні необхідно включити в раціон продукти, які містять фолієву та аскорбінову кислоти та насичені білками. 

При лейкопенії потрібно якомога більше їсти зелені, овочів та фруктів, ягід. 

Рекомендовано включити в щоденний раціон рисову, вівсяну та гречану каші, молоко та кефір.

Протипоказано вживати жирне м'ясо та рибу, натомість, корисним буде вживання пташиного м'яса, телятини та кролятини. Ці продукти легко засвоюються в організмі та містять велику кількість білків. Але якщо при лейкопенії уражена печінка та нирки, то потрібно споживати продукти з невеликим вмістом білка, оскільки перенавантаження організму білками може спричинити більш тяжкі ускладнення захворювання. Дієта при лейкопенії в значній мірі впливає на перебіг та лікування захворювання.

При лейкопенії необхідно якомога менше споживати тваринного жиру, печінки, солодкої газованої води.

Режим харчування при лейкопенії складає 5-6 прийомів їжі на день невеликими порціями. 

Раціон харчування при лейкопенії включає в себе: 

- дріжді (100-150 г на добу)

- відвар шипшини (0,5 л на добу)

- бульйон з фрекадельками, суп молочний, суп овочевий, суп м'ясний (не жирний), борщ із свіжої капусти

- хліб чорний і білий

- масло вершкове та цукор (по 50 г на добу)

- кисле молоко, кефір

- овочі. фрукти, ягоди

- манна, пшенична, гречана, рисова, вівсяна каші

- страви із курки та не жирної риби

- киселі. желе, компоти

 
Безкоштовний хостинг uCozCopyright MyCorp © 2017