Неділя, 22.10.2017, 11:19
| RSS
Головна | Лікування цукрового діабету народними засобами
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
Народна медицина
Лікування цукрового діабету народними засобами

Цукровий діабет - це захворювання, яке характеризується нестачею в організмі інсуліну. Основними причинами розвитку цукрового діабету є психічні та нервові перенавантаження, надмірне вживання рафінованих вуглеводів та цукру. До основних симптомів діабету належать погіршення зору, виділення великої кількості сечі, блідність шкіри, спрага, схуднення, ожиріння, серцебиття, швидка психічна та фізична стомлюваність. Народні методи лікування цукрового діабету включають в себе застосування засобів, які знижують рівень цукру в крові та засобів, які зміцнюють організм вцілому.

Для лікування цукрового діабету народними засобами рекомендовано застосовувати женьшень. Для приготування засобу необхідно взяти 3 столові ложки порошку сухого кореню женьшеню та залити 1.5 л горілки, настояти чотири тижні в темному місці, при цьому кожен день потрібно збовтувати. Після настоювання процідити та приймати по 15 крапель настоянки 4 рази на день за 1 годину до їди. Тривалість лікування 6-7 тижнів. За необхідності курс лікування повторювати після 1 місяця перерви. Також настоянку можна застосовувати для профілактики захворювання.

У лікуванні цукрового діабету травами показано застосовувати відвар кореню оману. Для приготування необхідно закип'ятити 400 мл води, додати 2 столові ложки сухого подрібненого кореню оману, варити 30 хвилин на маленькому вогні, настояти 2 години, після чого процідити. Прийом відвару здійснювати внутрішньо три рази на день по 1 столовій ложці за 20 хвилин до їжі. Препарати із оману містять в собі інсулін та мають цукрознижуючу дію.

Широко застосовують при цукровому діабеті препарати із гілок та листя айви. Закип'ятити 300 мл води, додати по 1 столовій ложці гілочок та листя айви, варити 20 хвилин на маленькому вогні, настояти 30 хвилин, після чого процідити. Прийом відвару здійснювати внутрішньо по 1 столовій ложці три рази на день за 30 хвилин до їди.

Ефективним при цукровому діабеті є відвар із квіток буркуну. Для приготування закип'ятити 400 мл води, додати 2 десертні ложки сухих квіток буркуну, варити 2-3 хвилини, настояти 1 годину, після чого процідити. Отриманий відвар приймати по 100 мл 4 рази на день за 30 хвилин до їди. Курс лікування становить 5-6 місяців. Пам'ятайте, що буркун є отруйною рослиною, тому дотримуйтеся рекомендованих доз.

Відомий у лікуванні цукрового діабету хрін. Із найбільш поширених слідуючий рецепт. Для приготування необхідно очистити корневище хріну та потерти його на тертці. Отриману кашку (1 столову ложку) змішати із кислим молоком (250 мл). Суміш поставити в холодильник на 10 годин. Не рекомендовано застосовувати для приготування засобу кефір. Прийом суміші здійснювати внутрішньо три рази на день по 1 столовій ложці за 1 годину до їжі.

Смородина при цукровому діабеті. Плоди смородини можна вживати як свіжими, так і в сушеному вигляді (компот, відвар). Корисно приймати відвар із листя чорної смородини. Для приготування закип'ятити 500 мл води, додати 2 столові ложки подрібненого листя, варити 2-3 хвилини, настояти 1 годину, після чого процідити. Прийом відвару здійснювати внутрішньо по 100 мл п'ять разів на день за 30 хвилин до їди.

Чорниця при цукровому діабеті. При легких формах цукрового діабету рекомендовано приймати відвар із листя чорниці. Для приготування закип'ятити 300 мл води, додати 1 чайну ложку подрібненого листя, варити 2-3 хвилини, настояти 1 годину, після чого процідити. Прийом здійснювати внутрішньо по 100 мл відвару три рази на день за 30 хвилин до їди. Неомертілін, який міститься в листі чорниці, в значній мірі знижує рівень цукру в крові.

Манжетка при цукровому діабеті. Рекомендовано застосовувати відвар трави манжетки. Для приготування закип'ятити 400 мл води, додати 1 столову ложку трави, варити 1-2 хвилини, настояти 1 годину, процідити. Рекомендована доза 100 мл відвару 4 рази на день. Курс лікування 1 місяць, після чого необхідна перерва 2 тижні, та можна повторити курс знову.

Березові бруньки. Це традиційний засіб для лікування цукрового діабету. Бруньки необхідно збирати навесні під час набухання. Для приготування відвару закип'ятити 500 мл води, додати 3 столові ложки подрібнених бруньок, варити 2-3 хвилини, настояти 30 хвилин. Отриманий відвар приймати по 100 мл 5 разів на день за 30 хвилин до їди.

Овес. При діабеті показано приймати відвар вівса. Для приготування необхідно взяти одну склянку добре промитого вівса та залити 1 л води кімнатної температури, настояти протягом 15 годин. Після настоювання довести до кипіння та варити на повільному вогні 40 хвилин. Далі необхідно зняти із вогню, укутати посуд та настояти 15 годин, після чого процідити. Прийом відвару здійснювати три рази на день по 50 мл за 1 годину до їжі. Лікуватись протягом одного місяця. Можна також приймати свіжий сік із зеленого вівса. Для цього необхідно зелені частини пропустити через м'ясорубку та отриманий сік приймати по 100 мл два рази на день.

Виноград. Компоненти із винограду широко застосовуються в народній медицині. Лікування складовими винограду отримало назву ампелотерапія. При цукровому діабеті рекомендовано приймати відвар із листя винограду. Закип'ятити 600 мл води, додати 2-2,5 столові ложки подрібненого листя, варити 30 хвилин на повільному вогні, настояти до охолодження та процідити. Отриманий відвар приймати по 100 мл 5 разів на день за 30 хвилин до їди.

Цибуля ріпчаста. Рекомендовано застосовувати суміш свіжого соку цибулі із спиртом. Для приготування необхідно змішати 500 мл соку цибулі із 500 мл спирту, настояти декілька діб. Приймати по 1 чайній ложці суміші 3 рази на день за 30 хвилин до їди. Лікуватися протягом 6 тижнів, після чого необхідно зробити перерву 3 тижні, та можна повторити курс знову.

Часник. Чотири зубки часнику потерти на тертці та залити 500 мл окропу, укутати та настояти 1 годину. Отриманий настій прийняти на протязі дня рівними частинами.

Пшоно. Рекомендовано ретельно промити пшоно, висушити та перемолоти на борошно. У лікувальних цілях необхідно вживати 1 столову ложку пшоняного борошна натщесерце запиваючи 50 мл молока. Тривалість лікування 5 тижнів.

Малина. Для лікування цукрового діабету рекомендовано приймати відвар із сухого листя малини. Для приготування закип'ятити 400 мл води, додати 2 столові ложки подрібненого листя, варити 2-3 хвилини, настояти до охолодження та процідити. Прийом здійснювати внутрішньо по 100 мл відвару 4 рази на день за 20 хвилин до їди. В листі малини містяться вітамін С, мінеральні солі, флавоніди та необхідні ферменти, які зміцнюють імунітет.

Квасоля. Лікування цукрового діабету квасолею не потребує готування якихось складних рецептів. Достатньо взяти з вечора 7 квасолин світлого кольору (біла або жовта), залити 100 мл окропу та настояти до ранку. Вранці, за 1 годину до їжі, з'їсти квасолю та запити водою в якій вона настоювалася. Лікуватися протягом 6 тижнів.

Волоський горіх. Рекомендовано застосовувати відвар із листя горіха, який регулює обмін речовин та знижує рівень цукру в крові. Для приготування закип'ятити 300 мл води, додати 1 столову ложку подрібненого листя, варити 1 хвилину, настояти 30 хвилин, після чого процідити. Отриманий відвар випити на протязі дня.

Морква та буряк. Як допоміжний засіб у лікуванні цукрового діабету рекомендовано застосовувати суміш соків моркви та червоного буряка. Змішати по 50 мл соку моркви та соку буряка і випити вранці натщесерце за 1 годину до їди. Суміш вживати протягом 1 місяця.

Череда трироздільна. Не викликає сумніву в ефективності відвару трави рослини при цукровому діабеті. Для приготування необхідно закип'ятити 300 мл води, додати 1 столову ложку подрібненої трави череди, варити 2-3 хвилини, настояти до охолодження та процідити. Прийом здійснювати по 100 мл відвару три рази на день за 30 хвилин до їди.

Кульбаба і лопух. При цукровому діабеті рекомендований слідуючий рецепт. Закип'ятити 250 мл води, додати по 1 чайній ложці подрібнених кореню лопуха та кореню кульбаби, варити 10 хвилин на маленькому вогні, настояти до охолодження, процідити. Прийом здійснювати внутрішньо по 1 столовій ложці відвару 3 рази на день за 30 хвилин до їди.

Подорожник. Відвар листу подорожника рекомендований для нормалізації обміну речовин при цукровому діабеті. Для приготування закип'ятити 400 мл води, додати 1 столову ложку сухого подрібненого листу подорожника, варити 1-2 хвилини, настояти 1 годину, після чого процідити. Прийом відвару здійснювати внутрішньо три рази на день по 50 мл за 30 хвилин до їжі.
   
Безкоштовний хостинг uCozCopyright MyCorp © 2017