2. При захворюваннях кишечника та шлунку застосовують кним. Його також застосовують як засіб, який підвищує апетит.
Рецепт: 1 чайну ложку сім'я кмину залити стаканом окропу та настояти 30 хвилин. Можна також сім'я кмину заварити на молоці.
3. При захворюваннях шлунку та уишечнику рекомендований кисіл із вівса (сорт вівса, зерно якого було зеленим після дозрівання). При даних захворюваннях також корисно вживати вівсяний хліб.
4. Льон - один з найкращих засобів лікування захворювань легенів, печінки, шлунку та кишечнику. 2 чайні ложки сім'я льону залити 0,5 л. окропу та кип'ятити 20 хвилин. Пити: перші 5 днів по 100 грамів, потім дозу збільшувати до 200 грамів. Курс лікування 2 місяці.
5. При шлункових захворюваннях рекомендують порошок крейди з водою.
6. Тирлич жовтий. 2 столові ложки подрібненого коріння тирлича жовтого на 0,3 л окропу, кип'ятити 1-2 хвилини, настояти 3 години. Приймати по 1 столовій ложці відвару 3 рази на день. Протипоказання: вагітність, виразка шлунку.
7. Шлунково-кишкові запалення
При шлунково-кишкових запаленнях рекомендовано приймати свіжовижатий сік із цибулі ріпчастої. Приймати по 1 чайній ложці соку 3 рази на день. Пам'ятайте, що передозування може викликати шкоду Вашому організму.
8. М'ята перцева. Відвар із трави рослини рекомендований для регулювання шлунково-кишкового тракту. 2 чайні ложки трави м'яти перцевої на 200 мл окропу, настояти. Приймати по 1 столовій ложці 3 рази на длень.
9. Рецепт для регулювання діяльності шлунково-кишкового тракту. 1 чайна ложка трави полину гіркого та 1 чайна ложка кореню аїру. Суміш заварити в 0,2 л окропу, настояти 2 години, процідити. Приймати по 1 чайній ложці відвару 3 рази на день за 20 хвилин до їди. Корінь аїру протипоказаний при підвищеній кислотності шлунку, а полин - при вагітності та малокрів'ї. Курс лікування не більше 1 місяця.