Дієта при псоріазі - Народна медицина
Понеділок, 05.12.2016, 17:30
| RSS
Головна | Дієта при псоріазі
Меню сайту
Статистика
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
Народна медицина
Дієта при псоріазі.

Великий вплив на перебіг псоріазу надає харчування. Дієта при псоріазі націлена на повноцінний раціон харчування, який може запобігти ускладненню захворювання. Харчування при псоріазі повинно забезпечувати кислотно-лужний баланс в організмі. 

Дієта при псоріазі повинна включати в себе 70-80% продуктів, що утворюють луги, та на 20-30% із продуктів, що утворюють кислоти.

До продуктів, які утворюють кислоти відносяться: риба, м'ясо, цукор, зернові, вершки, масло, сир, картопля. Не рекомендовано комбінувати ці продукти у великих дозах, оскільки це може викликати кислотну реакцію в крові та ускладнити захворювання. 

До продуктів, які утворюють луги відносяться: диня, банани, яблука та інші фрукти (крім чорниці, сливи, журавлини, чорносливу, смородини); цитрусові. В значній мірі збільшується лужність в організмі, якщо вживати апельсиновий, грейпфрутовий, грушевий, виноградний, ананасовий та особливо лимонний соки.

В щоденний раціон харчування при псоріазі необхідно включити 70-80% від загальної кількості їжі наступні продукти: -фрукти (свіжі дині, банани, яблука (ці фрукти їсти окремо від інших продуктів); виноград, апельсин, лимон, інжир, абрикос, грейпфрут, ананаси, манго, ківі. Не рекомендовано вживати суницю та полуницю. Чорнослив, сливу та смородину можна їсти в невеликих порціях. 
-овочі (кабачки, шпинат, пастернак, гарбуз, цибуля, огірки, морква, буряк, квасоля, оливки, часник, стебло селери, качанна капуста). Не рекомендовано вживати перець, помідори та баклажани. В невеликій кількості можна їсти гриби, горох, кукурудзу, ревінь та сушені боби.

Крім того, необхідно доповнювати кількість вживаної рідини випиваючи 1.2-1,5 л чистої води. 

На 20-30% харчування при псоріазі повинно включати слідуючі продукти: 
- каши із гречки, проса, ячменю, вівса; рис, кукурудзяні та пшеничні страви; насіння соняшника, кунжуту, гарбуза та льону.
Рекомендовано їсти 3-4 рази в тиждень відварені яйця, три рази в тиждень м'ясо птиці (без шкірки), чотири рази в тиждень рибу (не рекомендовані молюски, краби, ікра, сьомга, омари, креветки, анчоуси, оселедець), - протипоказано вживати копчену, мариновану та смажену рибу. 
Можна їсти не жирну баранину (300 грамів м'яса на тиждень). Не рекомендовано вживати продукти із гуски, телятини, яловичини, качки, свинини. 
Допускається вживання молокопродуктів із зниженим вмістом жиру та солі.

Протипоказання щодо поєднання деяких продуктів.
Харчування при псоріазі не може бути повноцінним без збалансованості продуктів, які включаються в щоденний раціон. Не рекомендовано поєднувати між собою слідуючі продукти:
- різноманітні продукти, які утворюють багато кислоти в організмі;
- молокопродукти із цитрусовими та соками із них;
- цільнозернові із сушеними та тушеними фруктами, а також із соками цитрусових;
- чай та каву з цукром, вершками або молоком.

Не рекомендовано при псоріазі продукти із білої муки, алкоголь, маринади, піцу, продукти на дріждях, копченості, гострі спеції, смажені страви. 
Безкоштовний хостинг uCozCopyright MyCorp © 2016